O‘ZBEK XALQ MUSIQA IJODIYOTINING SHAKLLANISH VA TARAQQIYOT YO‘LI - Mamarasulzoda, Zulxumor (Журнал музыки и искусства, 2021)
O‘zbekiston xalqining mahalliy uslublari xalq og‘zaki ko‘rinishida 3000 ming yillik an’analarini saqlab, avaylab bugungi kun madaniyati peshqadamining timsoli asnosida jahon musiqa olamini hayratga solib, mo‘jizali ta’surot qoldirmoqda. Mutaxassis tayyorlashning maqsadi, vazifalari ushbu fanning xususiyatlarini o‘rganish, talabalarni o‘qitish hamda tarbiyalashning mazmuni, tamoyillari va usullarini to‘g‘ri belgilash eng muhim shartlardan biridir. Maqolada shu masalalar haqida fikrlar yuritiladi.