PAST O’ZLASHTIRUVCHI O’QUVCHILARGA HIKOYA ORQALI INNOVATSION YO’L BILAN GRAMMATIKANI O’QITISH - Yunusova, Sojida (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ikkinchi til sinflariga grammatikani o’rgatish xalq orasida zerikarli va sust ekanligi ma’lum bo’lgan, chunki o’quvchilar qoidalarni eslab qolishlari va strukturalar ustida mashq bajarishlari shart. Bu til o’qituvchilarining sinfga yo’l ochish uchun turli xil strategiya va usullarni sinab ko’rishiga sabab bo’ladi. Ushbu tadqiqotda hikoya qilish texnikasidan foydalanish ta’limga yangi hissa qo’shishi mumkinligini tekshirish uchun tajriba o’tkazildi. Maqsad ushbu texnikaning maqbulligini va bunga sabab bo’lgan omillarni aniqlashdir.