GAZETA VA JURNALISTIK USLUBNING XUSUSIYATLARI: GAZETA VA JURNALISTIK USLUBNING XUSUSIYATLARI - Turg`unova, Fazilat; Rustamov, Ilxom (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Maqolada gazeta va jurnalistik nutqida til vositalarini bir butun sifatida tanlash asosiy tamoyili ularning talaffuzining baholanishi tan olinishi kerakligi,gazetaning o’ziga xos xususiyatlari,qisqa shaklda yozilgan yangilik sarlavhalari ko’plab sodir bo’lgan voqealarning mohiyatini aks ettirishini va yangilik sarlavhalar uchun asosiy leksik va sintaktik ifoda vositalarini ishlatishi mumkinligi, yangilik sarlavhasining strukturasini o’rganish uchun: sintaksis, morfologiya, leksikologiya, fonetika va frazeologiyani o’rganish bilan chambarchas bog’liqdirligi yoritilgan.