БОБУР – МУНАҚҚИД - Khazratkulova, Elmira (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ушбу мақолада «Бобурнома» асарида Заҳириддин Муҳаммад Бобурнинг адабий танқидий фикрлари ўрганилган. Бобурнинг адабий қарашлари Ҳирот адабий муҳити мисолида таҳлил этилган. Ҳиротдаги шоирлар, санъаткорлар, мутасаввуф олимларнинг адабий фаолиятига Бобурнинг холис баҳоси ҳамда назарий фикрлари туркий адабиётшунослик соҳасининг ривожида тутган ўрни ҳақида фикрлар борган. Мақолада қиёсий, биографик таҳлил усулларидан фойдаланилган.