Nasiba ERGONIM TURLARI: ERGONIM TURLARI - Qulniyozova, Nasiba (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Onomastik tipologiya doimiy ravishda rivojlanib boyib bormoqda. Avvalo keling, “onim” tushunchasining o’ziga to’xtalamiz. “Onim (onoma-ism, nom) oʻzi bilan atalgan predmetni bir sinfga mansub boshqa predmetlardan farqlash uchun xizmat qiluvchi soʻz yoki ibora”: uni individuallashtirish va aniqlash; onimlarning nutqdagi asosiy vazifalari nominativ, aniqlovchi-farqlovchi va kommunikativdir.