JORJ ORUELL QALAMIGA MANSUB "1984" ASARINING INGLIZ TILIDAN O’ZBEK TILIGA TARJIMA TAHLILI, MORFOLOGIK VA LEKSIK FARQLIKLAR - Achilov, Oybek (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Mazkur maqola jahon adabiyotining yorqin namoyandalaridan biri Jorj Oruell qalamiga mansub "1984" asarining ingliz tilidan o’zbek tiliga tarjimasi tahlil qilinadi. Maqolada tahlil uchun olingan tarjima turi va morfologik o’zgarishlar ko’rib chiqiladi. Tarjima jaroyoning muhim jihatlaridan biri asar haqida umumiy ma’lumotlar to’plash va ular bilan tanishib chiqish shuning uchun quyidagi maqolada asar haqida tòxtalib òtilgan.