LUG’ATNI O’QITISHNING AHAMIYATI - Yusupova, Gulnoza (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ushbu maqola o’qituvchilarga 1-12 sinflarida ikkinchi darajali lug’at qo’llanmasini nima uchun va qanday amalga oshirishni ta’minlashga qaratilgan. Maqolada ikkinchi darajali lug’at so’zlari nimani anglatishini va so’z bilimlarini oshirish uchun so’z boyligini oshirishga bo’lgan ehtiyojni o’rganib chiqadi. Shuningdek, u o’qituvchilarga o’qituvchi bo’lganida qo’llaniladigan tegishli matnlar va mashg’ulotlarni hamda o’quvchilarning yangi lug’at so’zlarini o’rganishini qo’llab-quvvatlash uchun maktabdan uyga bog’lanish usullarini taklif etadi. Matnlar va mashg’ulotlar uchta sinf darajalariga bo’lingan: 1-2, 3-5 va 6-12. Bundan tashqari, maqola ikki qismga bo’lingan bo’lib, unda o’quvchilarning so’z boyligini oshirish uchun nima uchun va qanday yo’llar ko’rsatilgan.