БАДИИЙ АДАБИЁТДА РОМАННИНГ ТУТГАН ЎРНИ ВА АҲАМИЯТИ ҲУСУСИДАГИ МУТАФАККИРЛАРИМИЗ МУЛОҲАЗАЛАРИНИНГ ТАҲЛИЛИ. - Mamatqulov, Jumaqul (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Мазкур мақолада бадиий адабиётда романнинг тутган ўрни ва аҳамиятини очиб беришга қаратилган. Шунингдек шарқ ва ғарм мутафаккирларининг роман ҳақидаги фикр ва мулоҳазалари илмий таҳлил қилинган.