A LISONIY ONG KATEGORIYASIDA LEKSIK – FRAZEOLOGIK VOSITALARNING VERBALLASHUVI: LISONIY ONG KATEGORIYASIDA LEKSIK – FRAZEOLOGIK VOSITALARNING VERBALLASHUVI - Mardiyev, Mardiyev (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Lisoniy ong kategoriyasida, leksik – frazeologik vositalarning verballashgan tizimida, ijtimoiy ong kategoriyalarida anglashilgan insonning butun hayoti qayd qilinadi, talqin etiladi va umumlashtiriladi. U yoki bu tilning so‘zlari mazmunida shakllanayotgan lisoniy ongda dunyoning milliy-subyektiv obrazi” o‘z ifodasini topadi va unga xos bo‘lgan “umumxalq stereotip tasavvurlar ham aks etadi. Lisoniy ongni ko‘pincha insonlarning bevosita kundalik tajribasi va ijtimoiy hayotida hukmronlik qiluvchi xususiyatlarga asoslangan tasavvurlar, ko‘rsatmalar va stereotiplar majmuiga tenglashtirishadi