A NEMIS TILINI TIBBIYOT YO’NALISHLARIDA KOMMUNIKATIV O’RGATISHGA DOIR KREATIV YECHIMLAR: NEMIS TILINI TIBBIYOT YO’NALISHLARIDA KOMMUNIKATIV O’RGATISHGA DOIR KREATIV YECHIMLAR - Xudanova, Shaxnoza (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ushbu maqolada til oʼrganuvchining o’rganayotgan xorijiy tilga oid til koʼnikmalarini bosqichma-bosqich rivojlantirib borishi, ko’zlangan asosiy maqsadga esa oʼrganuvchilar egallagan til koʼnikmalarining tabiiy til muhitiga yoʼnaltirilishi bilan erishishi haqida so’z boradi. Ushbu ishda o’rganuvchi o’zi faoliyat olib boradigan shifokorlik sohasi, ya’ni tibbiyotga oid bilimlarga ega bo’lishi va ularni amaliy nemis tilida qanday ifoda qilib berishi lozimligi haqida so’z boradi. Asosan, anamnez bo’yicha suhbatni o’tkazishning turli usullari mavjud bo’lib, shularning ayrimlari bo’yicha amaliy ko’rsatmalar beriladi.