TАRJIMАSHUNOSLIK VА TАRJIMА ILMI - Yarmatova, Dilrabo (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqola tarjima fanining tahlilini ko'rib chiqadi. Shunday qilib, tarjimaning asosiy maqsadi etarlilikka erishishdir. Etarli yoki, deyilganidek, ekvivalent tarjima - bu tegishli ifoda rejasini kuzatish paytida o'zgarmas tarkib rejasini yetkazish uchun zarur va yetarli darajada amalga oshiriladigan tarjima. tarjima tilining me'yorlari.