БЎЛАЖАК ЎҚИТУВЧИЛАРНИНГ МЕТАМЕТОДИК КОМПЕТЕНЦИЯСИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ВАЗИФАЛАРИНИ АМАЛГА ОШИРИШ БОРАСИДА - Ғаниев, Ориф (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Жаҳон таълими амалиётида бошланғич синф ўқувчиларида универсал ўқув ҳаракатларини шакллантириш орқали уларда дунёнинг ягона манзарасини тасаввур эта олиш кўникмаларини шакллантириш, инсон фаолиятининг турли-туман жабҳаларида мўлжални тўғри оладиган, фаолиятнинг бир соҳасидан бошқасига енгил ўта биладиган, мавжуд билим ва кўникмаларини реал вазиятларда самарали қуллай оладиган битирувчини тайёрлашга, уларнинг замонавий шароитларга жадал ижтимоийлашувини таъминлашга эътибор қаратилмоқда. Бу эса бўлажак бошланғич таълим ўқитувчисининг метаметодик компетенциясини ривожлантиришга бевосита боғлиқ.