ILGARI SURISH VOSITALARINING UMUMIY VA O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI, KOGNITIV-SEMANTIK ASPEKTI - Achilov, Oybek (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ilgari surish vostilari ushbu maqolada tadqiqot asosi sifatida o’rganilib, tadqiqotning maqsadi, vazifasi, obyekt va predmetlari aniqlangan. Bundan tashqari ilgari surish vositasining lisoniy hodisa sifatida yuzaga kelishi, etimologiyasi va uni tadqiq etgan olimlar haqida ham ma’lumot berilgan.