BADIIY TARJIMA VA UNING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Yuldosheva, Mamura (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ushbu maqolada tarjima jarayonining o’ziga xos jihatlari haqida so’z yuritilgan bo’lib, O’zbekistonda tarjima sohasida yaratilinayotgan imkoniyatlar yoritilgan. Shuningdek, tarjima jarayonida badiiy tarjimonlikning muhim jihatlari ochib berilgan.