ONA TILIM - JONU DILIM - HASANOVA, SABOHAT (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ona tili - onajonim tili bu. Ona tili - bu millatning ruhi, ma‘naviy qiyofasi, or - nomusi, katta orzu - umidlar namunasi. Ona tili - bu so‘z shunchalar ulug‘ki, uni ta‘riflasak ham kam aslida.Negaki onani hech qanday so‘z bilan ta‘riflay olmaganimiz kabi ona tilimizga bo‘lgan muhabbatimizni ham ta‘riflay olmaymiz.