ABDULLA ORIPOV SHE’RIYATINING ASOSIY XUSUSIYATLARI - Karimova, Malika (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Mustaqillik о‘zbek xalqiga о‘zligini anglash va anglatish, tarixi, madaniyati, xalqona urf-odatlari va qadriyatlarini tiklash, milliy о‘ziga xos xususiyatlarini namoyon etish uchun beqiyos imkoniyatlar, shart-sharoitlar yaratdi. О‘zbekistonning Birinchi Prezidenti Islom Karimov ta‘kidlaganidek, ...jamiyatning ma‘naviy asoslarini yanada rivojlantirishda oilaning ahamiyatini yuksaltirish, har bir oilaning moddiy farovonligini oshirish muammolarini hal etishda davlat va jamiyat tomonidan e‘tibor va п‘amxо‘rlik kо‘chaytirilishi zarurligiga alohida e‘tibor qaratildi