ABDULLA QƏDİRİ VƏ AZƏRBAYCAN - BİNNƏTOVA, Almaz Ülvi (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Abdulla Qədiri 1894-cü ildə Daşkənddə varlı tacir olan Qədir kişinin ailəsində do- ğulmuşdur. Yazıçının atası Qədir kişi 102 il ömür yaşamışdır. Abdulla Qədiri uşaq olar- kən atası müflisləşmiş və sonra o, bağçılıqla-üzümçülüklə məşğul olmağa başlamışdır. Oğlunu təhsilli, ziyalı görmək istəyirdi.