ПРАГМАТИК АДАБИЁТШУНОСЛИКНИНГ НАЗАРИЙ- МЕТОДОЛОГИК АСОСЛАРИ: АДАБИЙ ВОСИТА ТАЪСИРИДАГИ ҲАТТИ-ХАРАКАТЛАР ТАДҚИҚИ МАСАЛАСИГА ДОИР - Эшқобилов, Абдували (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Рус олимларининг фикрларига кўра, адабий матн ва унинг адресанти ўртасидаги муносабатларни ўрганиш сўнгги йилларда энг кўп “топталган ёлғизоёқ сўқмоққа айланди” [3]. Аммо, халқаро миқёсдаги тадқиқотлар етарли даражадалиги ва ҳатто кўплигига қарамасдан, Ўзбекистонда адабиётшунослик прагматикаси алоҳида фан сифатида ўрганилмасдан эътироф этилмай келинаётир.