Лирикада ғоя ва тасвир : Масъалоҳои мубрами филолологияи ўзбек ва точик. (Маводи конференсиян онлайнй) Нури маърифат. Хучанд, 2020. 636–640 - soatova, nodira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ushbu maqola she’riyatda g’oya va tasvir masalalariga bag’ishlangan.