КЎЧИМ СИФАТИДА ҚЎЛЛАНГАН ЛЕКСЕМАНИНГ БАДИИЙ БЎЁҚДОРЛИК АСОСИДА ЯНГИ МАЪНО ҲОСИЛ ҚИЛИШИ. - Rajabov, To’xtamurod (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Топилмалар давомчиликнинг маҳсули ҳисобланади. Соч образи эстетик вазифа жараёнида шоирнинг бадиий қарашлари орқали турфа кўринишларда кўчимларни ҳосил қилиши мумкин. Ишқий ифодалар берувчи мотивларда биргина зулф ишқнинг бутун шаклини ифодаламаслиги, ишқнинг муҳим мақомларидан бири эканлигини англаймиз. Замонавий ўзбек шеъриятидаги кўчимларни тадқиқ қилишда соч тасвири орқали ифодаланган кўп мисраларга гувоҳ бўлиш мумкин. маълум бир бадиий кўчим муаян хусусияти билан турли кўринишларда турли хил маъноларни ифодалаб келиши мумкин.