FE’L SO‘Z TURKUMINI O‘TISHDA O‘QUVCHILAR NUTQNI BOYITISH USULLARI - almamatova, shahnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Fe’l so‘z turkumini o‘tishda ma’nodosh so‘zlar yordamida nutqni boyitishning usullari juda ham ko‘p va rang-barangdir. Bu usullarga o‘tishdan oldin “usul” degani nima? degan savolga javob topib ko‘ramiz. Usul ma’lum bir narsani qanday qilib tushuntirish kerakligini ko‘rsatuvchi, uning ma’qul taraflarini oldindan ko‘rishga xizmat qiladigan tushunchadir. 1 Usul asli arab tilidan o‘zlashgan bo‘lib, yo‘l, uslub degan ma’nolarni bildirad