“ТАЗКИРАИ ШУАРО” ҚЎЛЁЗМА НУСХАЛАРИДА “АСАРНИНГ ЁЗИЛИШ САБАБИ” ҚИЁСИ - dustova, surayyo (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Ҳасанмурод Муҳаммад Амин ўғли шоирнинг тўлиқ исми, Лаффасий унинг адабий тахаллусидир. У Хивада “1880 йил, яъни ҳижрий 1299 ҳижрийда моҳи шаволнинг бирланчи намоз жума кунининг тилуиндин бир соат муқаддам таваллуд топиб, ота тарбиясида камолга етишиб, эски диний мактабларда ўқиб, хат саводли бўлгач, диний мадраса ичра бирон хизматда бўлган ҳолда анчагина хизмат натижасида ул Лаффасий тахаллус қилиб “Камкор ул ушшоқ” исмлик бир девон асар тасниф қиладур”