“Фарход ва Ширин” достонининг халқ варианти - Tojiboyeva, Ozoda (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Хозирги турк хикояларида тасвирланган кахрамонлар уртасидаги конфликтлар акса- рият холларда турмуш муаммолари асосига курилган. Хикояларда купрох ичдан эзила- диган, уз-узини тафтиш этадиган кахрамон лар тасвирланади. Хозир яратилаётган хикоя кахрамонларининг купчилиги рухан безовта, хикояларда хам уларнинг такдири худди хаётдагидек драматик тарзда якунланади. Рухият тасвирининг устун томони шундаки, у китобхон калбига тез таъсир килади, ках- рамоннинг ички дунёси эсда колади.