ISHTIQOQ SHEʼRIY SANʼATINING ISHLATILISHI - Sevinch, Qo'chqorova (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada ishtiqoq sheʼriy sanʼatining ishlatilishi va uning tarixi haqida bayon qilingan. Ishtiqoq sheʼriy sanʼatining arab va oʻzbek adabiyotidagi oʻrni bayon qilingan. Oʻzbek adabiyotida Alisher Navoiyning baʼzi gʻazallari asosida tavsiflangan.