САККОКИЙ FАЗАЛЛАРИДА ТАРИХИЙ ОБРАЗЛАР ТАСВИРИ - Israilov, G'ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Саккокий шеъриятида диний тушунчалар билан боFлик тарзда талкин этилган тарихий шахслар образлари мавжуд булиб, бу уни Fазалларини бадиий жихатдан етук, тасвирлаш воситалари пишик, тилини жозибали булишга асос вазифасини утаган. Шоир Fазалларини урганимизда, уларда Исо алайхиссалом, Хизр, Фарход, Сулаймон, Лайли, Мажнун ва бошка шунга ухшаш купдан-куп тарихий шахслар хамда адабий кахрамонларга оид ривоят ва маълумотларга ишорат килиб, лирик кахрамон характер хусусиятларига хос хилма-хил сифат ва фазилатларни бетакрор бадиият тасвирланганини курамиз.