TARIXIY MEROSGA DAXLDORLIK - MA’NAVIY TIKLANISH VA YANGILANISH OMILI - Egamqulova, Dilnavoz (Мир исследований, 2021)
Ushbu maqola ajdodlarimiz tomonidan qoldirilgan noyob va bebaho madaniy-ma’naviy merosni o’rganish, uni keng xalq ommasiga yetkazish va undan unumli foydalanish masalalarini o’z ichiga olgan. Globallashuv sharoitida yoshlarimizning dunyoqarashini ajdodlarimiz tomonidan axloq-odob va ma’naviyat borasida ilgari surgan fikrlari bilan oziqlantirib borish va ularning ilmiy merosi bilan faxrlanish tuyg’usini shakllantirish masalalari tatqiq etilgan va ochib berilgan.