XVI ASR BUXORO XONLIGI MADANIY HAYOTINING UMUMIY JIHATLARI - Juraboyev, Sanaqul (Мир исследований, 2021)
Mazkur maqolada shayboniylar davri madaniyatining rivojiga bevosita sulola vakillari, jumladan, Muhammad Shayboniy, Ubaydulloxon, RustamSulton, Abdulazizxon, Abdulazizxon II va boshqa hukmdorlarning olib borgan madaniy faoliyatining umumiy jihatlari haqida fikr yuritilgan.