MAPLE TIZIMIDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI - Nuraliyev, To’lqin (Журнал математики и информатики, 2022)
Maple dasturiy majmuasining dastlabki muhiti 1980 yilda Kanadaning Waterloo Inc firmasi tomonidan ishlab chiqilgan. Hozirgacha u mukammallashib yangi muhitlari yaratildi. Maple yuzlab operator, buyruq va funksiyalarni o‘z ichiga olgan kutubxonaga ega. Ushbu dasturiy majmuada katta hajmdagi masalalarni dasturlashsiz yechish imkonini beradi. Bunda foydalanuvchi masalani yechish algoritmini tuzishi va uni bajaradigan Maplening buyruq va funksiyalarni ishlatadi. Shuningdek dasturiy majmuada matematik va muxandislik hisoblashlarini bajarishga mo‘ljallangan dasturlashning integrallashgan tizimi ham mavjud.