OʻQUVCHILARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISHDA NEYROPEDAGOGIK XUSUSIYATLARNING AHAMIYATI - Xolmatov, P (Журнал математики и информатики, 2024)
Dunyoning barcha mamlakatlarida, ya’ni jahonda ta’lim-tarbiya jarayoni bilan bir qatorda oʻquvchilarning kasb-hunarga yoʻnaltirish mexanizmlari, ularning tashkilotchilik qobiliyatlarni inobatga olgan holda amalga oshirish yaxshi natijalar berishi oʻz isbotini topib kelmoqda. Rivojlangan mamlakatlarda ta’lim – tarbiya va kasbga yoʻnaltirish mazmunini takomillashtirish; xalqaro miqyosda standartlarni yaratish; kasb-hunarga yoʻnaltirish jarayonida oʻquvchilarning kompetentligini rivojlantirish; ularning tanlagan kasblarini istiqbolini koʻra olishliklari; faol, oʻz fikriga ega, tashabbuskor va kreativ fikrlaydigan mutaxassislarni shakllantirish boʻyicha yirik loyihalar amaliyotga tadbiq etilmoqda.