CHIZIQLI OPERATORLARNING TURLI BAZISLARDAGI MATRITSALARI ORASIDAGI BOG’LANISH - Turdiboyev, Sanjar (Журнал математики и информатики, 2024)
Chiziqli operatorlar chiziqli algebra asosiy tushunchalaridan biri bo‘lib, ular fazolarni va ularning elementlarini o‘zaro bog‘laydigan matematik ob’ektlardir. Chiziqli operatorlar va ularning matritsa ko‘rinish, O‘zaro teskari chiziqli operatorlar, Chiziqli operatorlar va bazis o‘zgarishi. Chiziqli operator tushunchasi va ularning asosiy xossalari.