PTOLOMEY TEOREMASINING BA’ZI BIR ISBOTLARI VA UNING TADBIQLARI HAQIDA - To’xtayev, Javohir (Журнал математики и информатики, 2024)
Ushbu maqolada geometriya kursida Ptolomey teoremasining isbotlari, uni qo’llash usullari va unga doir misollarni ko’ramiz. Aynan ushbu kursda teoremani o’qitishning dolzarbligi keltirilgan