MOBIL ILOVALAR ORQALI BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA UCHRAYDIGAN NUTQ BUZILISHLАRINI BARTARAF ETISH - Aynakulov, Toxir (Журнал математики и информатики, 2023)
Maktab yoshidagi va maktabgacha yoshdagi bolalarning nutq ravonligini o‘sishida bu ilova o‘z foydalanuvchilari uchun gapirish jarayoni aniq va to‘liq qidirishni ta'minlaydi va ularning nutq buzilishlarini bartaraf etishiga yordam beradi. yaratilyotgan ilova orqali yosh bolalar nutqni o‘rganish jarayonida ko‘p sabab o‘zgartiradigan muhim asosiy nuqtalarni qamrab oladi. Aynan shu asosiy nuqtalarni bilib, tarbiyalash jarayonini ijro etishda o‘tkazish kerak.