FIZIKA VA KUNDALIK HAYOT: ODDIY HODISALARNING ILMIY IZOH - Kosimova, Yanglish (Физико-технологического образование, 2025)
Ushbu maqolada kundalik hayotimizdagi sodir bo’ladigan hodisalar va ularning fizik izohiga bag’ishlangan. Maqolada fizikaning asosiy mavzu va qonunlari – termodinamika, Nyuton qonunlari, saqlanish qonunlari, optika va elektromagnitizm kabi yo’nalishlarning oddiy hayotiy hodisalarda qanday namoyon bo’lishi ko’rsatiladi. Hayotimizdagi biz ahamiyat bermaydigan juda ko’plab hodisa va jarayonlar fizika fanining asosida vujudga keladi. Maqola fizikaning nafaqat ilmiy, balki texnologik yutuqlarda va kundalik hayotda qo’llanishi bo’yicha ham muhim ahamiyatga ega. Maqola o’quvchilar va talabalar uchun fizikaning real dunyodagi o’rnini anglashda yordam beradi