ГЕТЕРОСТРУКТУРАЛИ ҚУЁШ БАТАРЕЯСИ ФОТОЭЛЕМЕНТИНИНГ ФОЙДАЛИ ИШ КОЭФФИЦИЕНТИ - Toshpo’latova, Dildora; Тайланов , Низом (Физико-технологического образование, 2020)
Қуёш энергетика қурилмалари турли шаклли кўзгулар ёрдамида қуёш нурларини энергия ташувчининг юқори ҳароратли иссиқлик энергия манбаига айлантиради. Иссиқлик буғ турбинасига ўтиб, турбогенератор ёрдамида электр энергиясига айлантирилади. Ушбу ишда гетероструктурали қуёш батареяси фотоэлементининг фойдали иш коэффициенти ҳисобланди