TASVIRIY SAN’AT ASARLARINI YARATISHDA PERSPEKTIVANING AHAMIYATI - Oltmishev, Toxir (Физико-технологического образование, 2022)
Tasviriy san’atning tarixi rangtasvirni amaliy o`rganishda juda katta metodik tajribaga ega. Metodikaga oid adabiyotlarda juda qimmatli materiallar to`plangan bo`lib, ularda ko`plab texnik va texnologik maslahatlar yoritilgan. Rangtasvir nazariyasiga kelsak, bu masalada tarixiy merosning ahamiyati unchalik sezilmaydi. Rus badiiy Akademiyasida ham rangtasvirni amaliy tarzda o`qitish juda kuchli bo`lgan, biroq tasvirlashning nazariy asoslari ishlanmasiga yetarli e’tibor berilmagan