O’ZBEKISTON MILLIY HUNARMANDCHILIGINING ZAMONAVIY AMALIY SAN’ATDAGI O’RNI - O’rozboqova, Dilnura (Физико-технологического образование, 2022)
Maqolada zamonaviy o’zbek xalq amaliy san’atini an’ana va innovatsiya kesimida tadqiq qilgan olimlar haqida so’z boradi. Bugungi kunda badiiy hunarmandchilikning shakllanishiga ilmiy jihatdan hissa qo’shgan barcha olimlar, san’atshunoslar, tadqiqotchilarning ijodiy tahliliy manbalari Mustaqillik yillarida olib borilayotgan izlanishlarga bevosita yo’lboshchilik qilgan. Quyida esa ushbu omillarning o’ziga xosligi o’rganilib, umumiylik ilmiy tadqiq etilgan