TALABALARNING MOYBO‘YOQDA PORTRET ISHLASH KOMPETENSIYALARINI SHAKLLANTIRISH - O’taboyev, Baxtiyor (Физико-технологического образование, 2022)
Rangtasvir turida rassom bir nechta bo’yoq turlaridan foydalanib o’z asarini yaratishi mumkin, qachonki o’sha bo’yoq turning ishlanish texnologiyasini muakammal bilsagina. Bo’yoq turlaridan moybo’yoq yordamida portret ishlash texnikasini ko’rib chiqilgan . Odam boshi tasvirini ishlashda umumiy qoidalar bilan birgalikda o‘tkir, ingichka qalam va keng, yapaloq mo‘yqalam shaklni turlicha ifodalashi mumkinligini kuzatamiz.