OLIY TA’LIM MUASSALARIDA TALABALARNING INTELLEKTUAL KOMPETENTSIYALARINI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Qurbonov, Anvar; Qurbonov, Abror; Qurbonova, Barno (Физико-технологического образование, 2022)
Ushbu maqolada intellektual kompetentsiyaning tarkibiy tuzilishi, intellektual kompetentsiya motivatsion, kognitiv va metakognitiv komponentlari ochib berilgan. Ushbu ishlarda ta’limda kompetensiyaga asoslangan yondashuv kasbiy va umumiy, intellektual rivojlanish g’oyalarini o’z ichiga olaganligi va o’zaro bog’liqliklarni o’zida mujassam etgan o’zaro bog’liqlik va metasubyekt shakllari yoritilgan