Табиий толаларининг механик хоссалари - Turakulov, Botir; Xolbutayev, Sherzod (Физико-технологического образование, 2022)
Шуни алоҳида таъкидлаш лозимки, ҳозирги пайтда микроэлектроника ўзининг энг юқори босқичига эришди. Бу эса ўз навбатида янги муаммоларни илгари сурди. Буларнинг асосийларидан бири электрон техниканинг интеграциясини, яъни наноэлектроникани ривожлантиришдир.Шунинг учун толаларнинг табиатини ўрганиш мухим ахамятга эга бўлиб бормоқда. Ушбу ишларни амалга оширишда АТМ-1, 108Ф навли пахта толаларининг хусусиятлари ўрганилди.