O’QUVCHILARDA FIZIKAVIY TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISH - Sultonov, Boymurod; Usmonova, Maftuna; Umirov, Homid (Физико-технологического образование, 2022)
… Agar tarixga nazar tashlaydigan bo’lsak dunyodagi deyarli barcha kashfiyot va texnologiyalarni yaratishda fizika fani fundamental asos bo’lganini ko’ramiz. Fizika qonuniyatlarini chuqur egallamasdan turib, mashinasozlik, elektrotexnika, IT, suv va energiyani tejaydigan texnologiyalar kabi bugun zamon talab qiladigan sohalarda natijalarga erishib bo’lmaydi