UMUMTA’LIM MAKTABLARDA FIZIKANING MEXANIKA BO’LIMINI AXBOROT TEXNOLOGIYA VOSITASIDA O’QITISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Qurbonov, Anvar; Ismoilov, Sardorbek (Физико-технологического образование, 2022)
Insoniyat faoliyatidaa turli texnologiyalarning rivojlanishi ilm fanning taraqqiy etishiga asosiy sabab bo’lmoqda. Umumiy ta’lim maktablarida fizik ta’lim jarayonini tubdan isloh qilish uchun turli mazmundagi va hozirgi zamon talabiga javob beradigan yangi axborot texnologiyalar yaratish va ilg’or zamonoviy texnologiyalarni joriy etishni taqozo etadi. Axborot texnologiylari o’quvchlar ilmiy va aqliy salohiyatini o’stirishga katta samara beradi