ЎҚУВЧИ ЁШЛАРНИ ТЕХНОЛОГИЯ ФАНИ ЖАРАЁНИДА МОДЕЛЛАШТИРИШ ҚОБИЛИЯТИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ - Muxliboev, Maxmud; Baratova, Shohsanam (Физико-технологического образование, 2021)
Республикада таълим тизимини мустаҳкамлаш, уни замон талаблари билан уйғунлаштиришга катта аҳамият қаратилмоқда. Бунда мутахассис кадрларни тайёрлаш, таълим ва тарбия бериш тизими ислоҳотлар талаблари билан чамбарчас боғланган бўлиши муҳимдир. Ушбу мақолада ана шу ислохатлардан келиб чиқиб, умумтаълим мактабларида ўқувчи ёшларни технология фани жараёнида моделлаштириш қобилиятини ривожлантиришга оид услубий фикр-мулохазалар баён этилади