SHARQ MUTAFAKKRLARINING AQLIY MEHNAT VA TARBIYA HAQIDQGI QARASHLARI - Umarov, Rahim (Физико-технологического образование, 2023)
Maqolada sharq mutafakirlaridan Al-Xorazmiy, Abu Nasr Forobiy, Abu Rayxon Beruniy va Abu Ali ibn Sino kabi bir qator qomusiy olimlarning bolani aqliy mehnat va kasb-hunarga o‘rgatish bo‘yicha qarashlari to‘g‘risida qisqacha to‘xtalib o‘tilgan