O‘QITUVCHILIK FAOLIYATIDA IJODKORLIK - Qurbonov, Nuriddin (Физико-технологического образование, 2023)
Pedagogik faoliyat doimiy ijod jarayonidir. Lekin boshqa sohalardagi (fan, texnika, san’at) ijoddan farqli o‘laroq, o‘qituvchining ijodkorligi ijtimoiy jihatdan qimmatli yangi, original yaratishni maqsad qilib qo‘ymaydi, chunki uning mahsuli har doim shaxsning rivojlanishidir. Albatta, ijodkor o‘qituvchi, undan ham novator, o‘z pedagogik tizimini yaratadi, lekin bu sharoitda eng yaxshi natijaga erishish vositasidir.