KENGAYUVCHAN KOINOTNING KOSMOLOGIK MODELLARI - Hotamov, Jaxongir (Физико-технологического образование, 2024)
Ushbu maqolada koinotni relikt nurlanishi bilan to`ldirilganligi va bu nurlanish izotrop va bir jinsli ekanligi hamda hozirgi paytda koinot A.Fridman modeli bo`yicha rivojlanayotganligi haqida so`z boradi.