FOTOVOLTAIK TIZIMLAR TAXLILI - Qurbonova, Barno; Qurbonov, Abror (Физико-технологического образование, 2024)
Ushbu maqolada quyosh energiyasidan elektronika elementlari yordamidan foydalanib elektr energiya olish, qolaversa elektronika elementlarining hususiyatlari keltirib o‘tilgan. Quyosh energiyani fotoelektr о‘zgartirgichlar sohasidagi nazariy tadqiqot va amaliy ishlanmalar fotoelektr о‘zgartirgichlarda nurlanish energiyani о‘zgartirishda yuqori FIK bilan amalga oshirish mumkimligini tasdiqlanadi va bu maqsadga erishish uchun asosiy yо‘nalishlar belgilanadi