XALQARO IQTISODIY INTEGRATSIYALASHUV SHAROITIDA INNOVATSION INVESTITSIYALARNING RIVOJLANISH OMILLARI VA ISTIQBOLLARI - Berkinov, Alisher (Физико-технологического образование, 2025)
Mazkur maqolada xalqaro iqtisodiy integratsiyalashuv sharoitida innovatsion investitsiyalarning rivojlanish omillari va istiqbollari keng yoritilgan. Asosiy e’tibor innovatsion investitsiyalarni iqtisodiy integratsiya jarayonida qanday shakllanishi, ularning mamlakatlararo hamkorlik va raqamli transformatsiya sharoitida iqtisodiy o‘sishga qanday hissa qo‘shishi masalalariga qaratilgan. Maqolada birinchi bo‘lib, global iqtisodiy integratsiya, innovatsion investitsiyalar tushunchalari va ularning o‘zaro ta’siri nazariy asoslarda ko‘rib chiqilgan. Keyingi bo‘limlarda innovatsion investitsiyalarning asosiy turlari, ularning sanoat, energetika, axborot texnologiyalari va boshqa sohalarda qo‘llanilishi hamda innovatsion loyihalarni amalga oshirishdagi mavjud muammolar batafsil tahlil qilingan