BADIIY TA’LIMDA QALAMCHIZGILARNING AHAMIYATI - Oltmishev, Toxir (Физико-технологического образование, 2022)
Homaki rasmlar akademik vazifani boshlashdan avval o‘quv rasmini kompozitsiya jihatidan joylashtirishda har doim ham naturaning umulashtirilgan tasviridan, ya’ni aslini olganda, xomaki rasmdan foydalaniladi. Shuning uchun o‘quv muassasalarida pedagoglar akademik rasmni boshlashdan avval o’quvchilarga naturani turli nuqtalardan turib qalamchizgilar bajarishni va shundan so‘ng kerakli joyni tanlab olgandan so‘ng asosiy ishga kirishishni maslahat beradilar. Chunki, xomaki rasm muvoffaqiyat bilan topilganda naturaning butun massasi joylanishi davomli o‘quv rasmining asosi bo‘lib xizmat qilishi mumkin