YUQORI NATIJALARGA ERISHISH UCHUN PSIXOLOGIK TAYYORGARLIK STRATEGIYALARI: SPORT MAKTABLAR TAJRIBASI - Mustafayev, Sherali (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Serquyosh marnlakatimiz endilikda mustaqil diyor. Uni buyuk davlatga aylantirish mas’uliyati bu o‘lkada yashayotgan har bir ongli fuqaro, jumladan, jismoniy madaniyat xodimlari hamda sportchilar zimmasiga ham ulkan sharafli vazifalar qo’ygan. O’zbekiston sportchilarining jahon miqyosida o’tkazilayotgan yirik musobaqalarda va olimpiada o’yinlarida qatnashib, nufuzli o’rinlarni qo’lga kiritayotganligi ularni bu mas’uliyatli vazifani bajarishga astoydil kirishganiigidan dalolat beradi. Albatta, nufuzli musobaqalarda ishtirok etish o’z-o’zidan bo’lmasligi hammaga ayon. Buning uchun sportchilarimizning jismoniy va ruhiy tayyorgarlik darajasini yanada oshirish hamda ularda yurtsevarlik hislarini yanada kamol toptirish lozim.