SPORT JAMOАSIDAGI PSIXOLOGIK MUHIM MUNOSABATLAR - Xakimova, Muqaddas (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Sport psixogigiyenasi - bu gigiena va tibbiyot psixologiyasining shunday bir sohasiki, u insonning psixik salomatligini saqlash va mustahkamlashga yo’naltirilgan tadbirlarni o"rganadi, ishlab chiqadi va amalga oshiradi. U sport sotsial psixologiyasi, shaxs psixologiyasi, psixoterapiya, psixofarmakalogiya va psixoprofilaktika bilan chambarchas bog’liqdir.